Την 1 Δεκεμβρίου το Ι.Ο.ΑΣ. ΠΆΝΟΣ ΜΥΛΩΝΆΣ πραγματοποίησε διαδραστική παρουσίαση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στο σχολείο μας. Συμμετείχαν το 7ο Νηπιαγωγείο Αλίμου και οι τάξεις Α΄, Δ΄1 και Δ΄2 του 9ου δημ. σχολείου Αλίμου. Ο εισηγητής κος Αλέξης Μυλωνάς παρουσίασε με ωραίο και κατανοητό τρόπο τους σωστούς και λάθος τρόπους μετακίνησης πεζών στην πόλη και ζήτησε από τους μαθητές, ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα, να ασκηθούν σε αυτούς κάνοντας μια επιδαπέδια προσομοίωση αστικού περιβάλλοντος και να τους υιοθετήσουν με κριτήριο πάνω απ’ όλα τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ευχαριστούμε το Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς, την προϊσταμένη και τις νηπιαγωγούς του 7ου νηπιαγωγείου Αλίμου για την συνεργασία τους με το σχολείο μας καθώς και τις εκπ/κούς των τμημάτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» είναι το αποτέλεσμα ενός οράματος που γεννήθηκε από μια τραγική και άδικη απώλεια. Αυτή του Πάνου Μυλωνά, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 22 ετών σε τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου 2004 ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Μια ιδέα, από μια ανάγκη: να μην χάνονται συνάνθρωποί μας στους δρόμους της χώρας μας. (Σημ. Η τελευταία παράγραφος προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου)

Read more at: https://www.ioas.gr/


Copyright © ΙΟΑΣ