Για την καλύτερη κι έγκαιρη ενημέρωσή σας για την διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο Δημοτικό Σχολείο, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Κατά το σχολικό έτος 2024 -2025 στην Α΄ Τάξη Δημοτικού εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές γεννήθηκαν από 1-01-2018 έως και 31-12-2018 Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν  το διάστημα από 1 μέχρι και 20 Μαρτίου 2024  από     Δευτέρα  έως  Παρασκευή    8.30 π.μ. – 12.00 π.μ.

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 ( α΄ 109 ) , όπως τροποποιήθηκε  με την  παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 ( Α΄ 25 ) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας Δεν απαιτείται η προσκόμιση διότι αναζητείται από το Σχολείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος my school του ΥΠΑΙΘ

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει  η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

      ε. Βεβαίωση  Φοίτησης  Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή. Το πιστοποιητικό Φοίτησης εκδίδεται με τη λήξη διδασκαλίας των μαθημάτων 15-06-2024 .

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) , θα το παραλάβετε από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ή θα το κατεβάσετε από την Ιστοσελίδα  https://9dim-alimou.att.sch.gr και θα συμπληρωθεί από το γιατρό.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο τμήμα Ολοήμερης λειτουργίας του Σχολείου θα πρέπει να υποβάλλουν και σχετική δήλωση.

Δεν γίνεται καμία εγγραφή μαθητή αν δεν έχει τη νόμιμη ηλικία.

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α’ τάξη προσκομίζοντας πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο χωρίς τη δέσμευση της ημερομηνίας έκδοσης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης καθώς και όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Όλα τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα βρείτε στην Ιστοσελίδα  https://9dim-alimou.att.sch.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και συνεργασία.

                             Η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου

                                            Κασάπα Δέσποινα