Μα πόση χαρά σήμερα! Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστήριων Δεξιοτήτων, οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας ολοκλήρωσαν με τη δασκάλα των Αγγλικών, κυρία Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, το δεύτερο εργαστήριό τους με τρόπο που σίγουρα θα έχουν να θυμούνται. Ο τίτλος του είναι «Το κλίμα στα όρια του: μετακινήσου έξυπνα». Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση των παιδιών για τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ενθάρρυνσή τους στο να αναλάβουν δράσεις πρόληψης, όπως η επιλογή βιώσιμης μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύναμε πρόσκληση στους “ειδικούς” για να μας κατατοπίσουν σχετικά με το ζήτημα των πράσινων και έξυπνων πόλεων. Με ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε σήμερα τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κύριο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Αλίμου, κύριο Ανδρέα Κονδύλη, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή των μαθητών μας να συμμετέχουν σε μια “συνέντευξη τύπου”. Οι κύριοι Δήμαρχοι έλυσαν τις απορίες των παιδιών και απάντησαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τους απηύθυναν οι μικροί μας δημοσιογράφοι. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, τον κύριο Νίκο Καμήλο, συντονιστή εκπαδευτικού έργου στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και τον κύριο Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου εκπαίδευσης για την αειφορία, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν στην εποικοδομητική κουβέντα.