9ο  Δημοτικό Σχολείο Αλίμου   –   Άλιμος    14/09/2022

Θέμα: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους η Διευθύντρια του Σχολείου  και  ο Σύλλογος Διδασκόντων, εύχεται ολόψυχα σε εσάς , τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των μαθητριών μας ο εσωτερικός κανονισμός του Σχολείου θα τηρηθεί με αυστηρότητα. Ειδικότερα:

  1. Οι ώρες προσέλευσης των μαθητών στο Σχολείο είναι από: 00 π.μ.- 8.15π.μ. Στις 8.15π.μ. η πόρτα κλειδώνει και αρχίζει το μάθημα. Οι μαθητές τηρώντας τις αποστάσεις προσέρχονται στην αυλή του σχολείου όπου γίνεται η πρωινή προσευχή και οι  ανακοινώσεις από την Διευθύντρια του σχολείου.
  2. Το καθημερινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα αρχίζει στις 8.15 π.μ.
  3. Η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιείται από τις δύο εισόδους του Σχολείου Τσουδερού 29 κεντρική και συρόμενη ως εξής
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ:  Είσοδος – έξοδος των μαθητών των τάξεων    Δ1΄Δ2’Ε΄-ΣΤ΄
    ΣΥΡΌΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ:   Είσοδος – έξοδος των μαθητών των τάξεων   Α1΄-Α2’-Β1΄-Β2΄-Γ1΄-Γ2
  4. Οι γονείς/κηδεμόνες αφήνουν τα παιδιά τους στις εισόδους του Σχολείου και αποχωρούν.
  5. Μετά τις 8.15 π.μ. οι πόρτες του Σχολείου θα κλειδώνουν και η όποια καθυστέρηση μαθητών χωρίς προειδοποίηση θεωρείται αδικαιολόγητη.
  6. Οι μαθητές αποχωρούν από το Σχολείο αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων 15
  7. Η αποχώρηση θα γίνεται όπως και η είσοδος από τις πόρτες που έχουν προκαθοριστεί.
  8. Στο σχόλασμα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διαταράσσεται το πρόγραμμα των μαθημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος, γι αυτό η απομάκρυνση των παιδιών θα γίνεται όσο το δυνατόν συντομότερα, χωρίς οι γονείς να εισέρχονται στο χώρο του Σχολείου .
  9. Σε περίπτωση έκτακτης αποχώρησης θα πρέπει να ενημερώνεται ο/η εκπαιδευτικός της τάξης ή η Διευθύντρια του Σχολείου.
  10. Οι μαθητές – μαθήτριες , που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα το παρακολουθούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας χωρίς παρέκκλιση. Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης θα ισχύει καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  11. Οι μαθητές που φοιτούν στο Ολοήμερο με την πρωινή τους προσέλευση και την επίβλεψη της Τραπεζοκόμου φροντίζουν να μπει το φαγητό τους στα ψυγεία.
  12. Μαθητές δε θα αποχωρούν μόνοι τους από το Σχολείο χωρίς τη συνοδεία ενήλικα , είτε πρόκειται για το Πρωϊνό , είτε για το Ολοήμερο πρόγραμμα. Σε αντίθετη περίπτωση ο γονέας προσκομίζει στη Διεύθυνση Υπεύθυνη Δήλωση  όπου δηλώνει ότι ο μαθητής – μαθήτρια αποχωρεί μόνος του /της από το σχολείο.
  13. Οι μαθητές που αποχωρούν από το σχολείο με τη συνοδεία σχολικού τροχονόμου , προσκομίζουν Υ/Δ 1599.
  14. Για κάθε θέμα που αφορά τη λειτουργία του Σχολείου πρέπει να απευθύνεστε στη Διεύθυνση.
  15. Όσοι μαθητές έρχονται με μετεγγραφή από άλλο σχολείο θα πρέπει να παραλαμβάνουν τα βιβλία από προηγούμενη σχολική μονάδα.
  16. Όσοι μαθητές δεν παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών προσκομίζουν Υ/Δ του1599 ότι δεν συμμετέχουν υπογεγραμμένη από τον γονέα ή κηδεμόνα.
  17. Όσοι μαθητές αποχωρούν λόγω αδιαθεσίας οι γονείς ενημερώνονται και υπογράφουν στο βιβλίο επισκεπτών.
  18. Σχολική Βιβλιοθήκη : Στο Σχολείο μας λειτουργεί Σχολική Βιβλιοθήκη που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Σχολικών  Βιβλιοθηκών με Υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κοντιζά , για τον δανεισμό – επιστροφή βιβλίων ή δραστηριότητες που αφορούν τη Βιβλιοθήκη, σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα της Σχολικής Βιβλιοθήκης και τον Εσωτερικό Κανονισμό αυτής.
  19. Εργαστήριο Πληροφορικής: Στο Εργαστήριο Πληροφορικής οι μαθητές προσέρχονται με προσοχή , χρησιμοποιούν το ατομικό τους πληκτρολόγιο και  ποντίκι. Δεν καταστρέφουν τις ειδικές προστατευτικές θήκες , που έχουν τοποθετηθεί για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών.  
  20. Ανακύκλωση: Το Σχολείο μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον και κάνει ανακύκλωση για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό , μπαταρίες , λαμπτήρες και πλαστικά καπάκια. Από το 2015 το Σχολείο μας έχει την οικολογική Σημαία από την Εταιρεία Ελληνικής Ανακύκλωσης και προάγει την ανακύκλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τους αντίστοιχους φορείς Ανακύκλωσης Υλικών.
  21. Εκπαιδευτικά – Καινοτόμα Προγράμματα : Οι μαθητές του Σχολείου συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά – Καινοτόμα Προγράμματα ( Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικά , σε διαγωνισμούς ζωγραφικής,  μαθηματικής εταιρείας δημιουργία σχολικών εφημερίδων ,σε σχολικές και αθλητικές δραστηριότητες. Οι διακρίσεις ομαδικές ή ατομικές επιβραβεύονται κι ανακοινώνονται στην Ιστοσελίδα του Σχολείου.
  22. Η χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών απαγορεύονται σύμφωνα με τον νόμο.
  23. Τα διαλείμματα ,πραγματοποιούνται σε τρία προκαθορισμένα σημεία ανάλογα με την τάξη. Οι μαθητές κάνουν το διάλειμμά τους με την επίβλεψη των εφημερευόντων.
  24. Για την ενημέρωση της προόδου των παιδιών θα πρέπει να τηρείται  η  ημέρα και η  ώρα που έχει ορισθεί από τον/την εκπαιδευτικό του Τμήματος ( 13.15- 14.00 ) μία φορά τον μήνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση γονέας που θα παρευρίσκεται στο Σχολείο θα πρέπει να έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση για την προσέλευσή του , η οποία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. 
  25. Σε περίπτωση αδιαθεσίας μαθητή/τριας παρακαλούνται οι γονείς να κρατούν το παιδί στο σπίτι , ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να ενημερώνουν το Σχολείο. Η σχολική μονάδα θα τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19 και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.
  26. Πρόληψη σχολικής Βίας και Εκφοβισμού
    Για την πρόληψη φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού  απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αλληλοσεβασμός , η συνεργασία , η αλληλεγγύη , η αποδοχή της διαφορετικότητας και η καλλιέργεια θετικού κλίματος στη σχολική μονάδα. Επίσης η συνεργασία με φορείς (σχολική ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός) και η συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας.
    Οποιοδήποτε πρόβλημα οι μαθητές  μπορούν να το συζητούν με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ή και με τη Διευθύντρια του Σχολείου.
    Η επικοινωνία λύνει πολλά προβλήματα και βελτιώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.
  27. Διατήρηση καθαριότητας σχολικού χώρου.
    Όλοι οι μαθητές /τριες φροντίζουν να διατηρούν τον χώρο του Σχολείου καθαρό και να μην προκαλούν ζημιές στο κτίριο και στον εξοπλισμό του Σχολείου.
  28. Συνεργασία Σχολείου – Οικογένειας.
    Απαραίτητη  είναι η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ  Σχολείου και Οικογένειας.
    Οι γονείς και Κηδεμόνες θα ενημερώνονται  μέσω email ή έντυπων  ή μέσω της Ιστοσελίδας του Σχολείου για τις ανακοινώσεις του Σχολείου, τις δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις.

 

9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Τηλ Επικοινωνίας 210 9833990

e-mail Σχολείου: mail@9dim-alimou.att.sch.gr

             Ιστοσελίδα Σχολείου: https://9dim-alimou.att.sch.gr


Η Διευθύντρια του Σχολείου 

Κασάπα Δέσποινα