Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση «Εβδομάδα Ειρήνης στα σχολεία του Αλίμου», που διοργάνωσε η Δ.Ε.Π. Αλίμου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών & Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), με αφορμή τη διοργάνωση των 3ων Θουκυδίδειων Ρητορικών Αγώνων. Η παρουσίαση των σχολείων έγινε το Σάββατο 13 Μαίου 2023 στο Θέατρο  Κάρολος Κουν του Αλίμου.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν:

 η Γ΄Τάξη με την παρουσίαση του τραγουδιού: “Oh Susanna.”

η Δ΄Τάξη με την παρουσίαση του αντιπολεμικού βίντεο που έφτιαξαν με τίτλο: “ Όχι στον πόλεμο Ναι στην ειρήνη» και

η Β΄και Ε΄ταξη με την παρουσίαση του θεατρικού έργου: “Η ειρήνη του Αριστοφάνη …αλλιώς» και το «Τραγούδι της ειρήνης» του Γιάννη Μαρκόπουλου. Την επιμέλεια της γιορτής για τη Β’ Δ΄ και Ε΄ τάξη είχαν  οι δασκάλες Μελισσινού Γιώτα και Φέγγου Άντα. 

Το μήνυμα της συγκεκριμένης παράστασης:
Κάθε πράγμα μπορεί να βρει τη λύση του, εάν όλοι προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα που μας απασχολούν με ηρεμία, ψυχραιμία και συζήτηση. Η «Ειρήνη» είναι το δεύτερο πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή μας κι ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα των ανθρώπων σε όλες τις εποχές. «Ειρήνη» μεταξύ των λαών, αλλά και «Ειρήνη»  στα σπίτια μας, στις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις λαμβάνουμε μέρος, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις επαγγελματικές και γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ζωή μας….